Poznaj LAXO Care z nowej strony

Marka LAXO Care odświeżyła wygląd strony internetowej oraz wprowadziła do komunikacji Brand Hero.

Wraz z początkiem nowego roku marka zmieniła design strony internetowej oraz wprowadziła szereg udogodnień. Poza tym markę reprezentuje aktualnie Brand Hero – Aniela, która jest pozytywną, doświadczoną opiekunką osób starszych w Niemczech. W komunikację będzie pełnić rolę przewodnika, udzielać wskazówek, informować o nowych akcjach.

Rewolucja na stronie

Strona pod kątem informacyjnym mocno przypomina jej poprzedniczkę, jednak w designie zaszła diametralna zmiana. Postawiono na nowoczesną stylistykę i układ w kafle.

W menu głównym wyróżniona została zakładka „Oferty pracy” z różnorodnymi filtrami. Poza tym przygotowano kącik „Strefa Opiekunki”, w której został umieszczony FAQ, blog oraz rekomendacje pracowników. Nie zabrakło także informacji o firmie i o ofercie.

– Nowa strona to nasza najlepsza wizytówka. Pokazuje kierunek, w którym będzie zmierzał wizerunek całej marki. Postawiliśmy przede wszystkim na zwiększenie użyteczności strony – mówi Alicja Dahlke-Jurgowiak, PR Manager marki LAXO Care. – Na stronie zadbaliśmy o powiększenie wszystkich napisów, wyeksponowanie danych kontaktów i formularza – wszystko po to, by strona była jeszcze bardziej czytelna, a klienci mogli jeszcze sprawniej się z nami kontaktować. Klarowny, opracowany od nowa sposób prezentacji informacji ułatwia wyszukiwanie treści, a prosta nawigacja pomoże dotrzeć do nich szybciej – dodaje.

Aniela dodaje uroku i … doświadczenia

Stronę wyróżnia także ciekawy, animowany film, w którym bohaterem głównym jest Aniela. Brand hero pojawia się także w różnych konfiguracjach na pozostałych podstronach.

– Niewątpliwym wyzwaniem było dla nas połączenie nowoczesnych trendów marketingowych czy user experience z potrzebami naszych klientów – komentuje Maciej Kopaczyński, Prezes firmy.

Strona jest dostępna w pełnej funkcjonalności zarówno na komputerach stacjonarnych oraz na sprzęcie mobilnym takim jak tablety i smartfony.

Gorąco zachęcamy do regularnego odwiedzania nowej strony LAXO Care. Już wkrótce pojawią się na niej kolejne przydatne rozwiązania, nowe oferty pracy i najświeższe wiadomości na temat branży opiekuńczej. Dodaj www.laxocare.pl do ulubionych!

Informacja prasowa do pobrania

Inne w tej kategorii: